Overgangen fra 1 - 2?

29.12.2013 // kl.10:40 // Graviditet nr 2 // 6 kommentarer

Noen 2 barnsmammaer eller "fler" barnsmammaer som vil dele sin historie. Jeg lurer veldig på hvordan Thea Emilie vil reagere med en liten søster i hus. Akkuratt nå virker det som hun gleder seg veldig og er veldig utålmodig på at lillesøster skal komme ut. Men hun har vært veldig sjalu hittil i sv.skapet. Mye av det tror jeg er at lillesøster skal få seng, vogn, stellebord, klær osv som har vært Thea Emilie sitt.

Hun har også vært veldig slik: "mamma og magen/ Thea og pappa". Og det sårer veldig i grunn.

 

Noen som vil dele sin histore?
29.12.2013 kl.10:40 // Graviditet nr 2 // // 6 kommentarer // // Permalenke // Tips en venn

5 kommentarer

karin

29.12.2013 kl.14:01

Hei:) jeg har ingen barn, men når jeg ble født fikk storesøsteren min en dukke som hun kunne stelle når mamma stelte meg. Det hjalp veldig på sjalusien fordi hun hadde sin egen baby å passe på;) lykke til med to søte små! :)

29.12.2013 kl.16:44

overgangen var liten sammenlignet med det å gå fra 0-1 barn vs 1-2. storesøster var 2 år og 10 mnd da lillesøster kom. Hun har aldri vært sjalu men det ble lillesøster når hun var rundt året.

ellers, litt mer klesvask og logistikk. Men alt i alt kjempeflott å ha to små<3 venter nr 3 i februar

29.12.2013 kl.16:46

Hei. har ei på snart 5, og en gutt født i oktober i år. Overgangen gikk egentlig mye bedre enn forventa. Hun er jo litt sjalu innimellom, men passer på å være mye sammen med henne når lillebror sover. Hun er også i barnehagen ca 4 dager i uken, og det tror jeg hun har godt av. Det kan fort bli sårt dersom hun hele tiden skal få beskjed om å vente litt, ikke bråke osv som hun faktisk må med en liten å ta hensyn til. Vær forberedt på at det noen ganger kan føles håpløst når begge barna krever forskjellige ting samtidig... vær også forberedt på litt dårlig samvittighet overfor eldstemann... iallefall er det følelser jeg har fått kjenne litt på, selv om hun ikke nødvendigvis opplever ting som skulle tilsi at jeg burde ha dårlig samvittighet. Så må jeg samtidig si at det er helt fantastisk å oppleve å bli mor for 2. gang. Man har mer erfaring, vet hva man går til, og så har man verdens beste storebror/søster fra før, og det er herlig å se dem sammen!

19 år og mamma til 2 Prinser

29.12.2013 kl.21:22

Nå jeg gikk gravid var jeg veldig slik at jeg gledet meg til barnet kom å ville det skulle komme fortest mulig. Men etter en stund da Dennis var født, var jeg sånn å jeg skulle brukt tiden så mye mer og bedre på Tobias (eldste gutten). Jeg tenker av og til tilbake på hvordan det var å bare ha en. Mye var mye lettere, jeg kunne gjøre det jeg ville med Tobias uten og Tenke på en den andre babyens behov. Alt i begynnelsen ble veldig stilt inn til Dennis sine behov og måltider. Å når Cato reiste offshore var det mer som måtte på plass. Jeg merket at rutiner var noe at det mest viktigst jeg hadde der og da. Det og holde rutinene ved barnehage, stå opp, legge rutiner spiserutiner og alt det. DEt var ikke bare bare i begynnelsen. Men nå som Dennis er større er alt mye bedre og rutinene er veldig greie. De legger seg begge kl 7, og sover fra 8 til 10 hver dag :)

19 år og mamma til 2 Prinser

29.12.2013 kl.21:23

Det er foresten 1,5 år mellom dem Ca :)

Cathrine

30.12.2013 kl.12:53

Vi fikk første jenten vår 1.feb 2011, og 21.juli i år kom jente nr 2. Storesøsteren gledet seg mye, men da babyen kom, viste hun null interesse på KK da de var på besøk.. Men da lillesøster kom med hjem, MÅTTE storesøster innse at hun skulle bo her med oss. Og jeg ser jo at når lillesøster vokser til, så stortrives de i lag. Storesøster har blitt en pappajente, og ja det sårer litt, men jeg tenker som så at det er bedre at hun er en pappajente og får hans oppmerksomhet, enn at hun føler seg bortglemt. Vi er også flinke på å dele opp tiden slik at begge jentene får hver sin tid med mamma/pappa, og det har fungert strålende. Sjalusien er slik de vokser av seg, det er jo tross alt en stor forandring å gå fra å være den eneste, til to stk.. Men det kommer å gå så bra ;)

Skriv en ny kommentar


Velkommen


Hei. Jeg er en jente på 20 år, bosatt på Askøy rett utenfor Bergen. Forlovet meg med mannen min 10.desember.09 og ble mamma til vår vakre datter Thea Emilie 11.april.2010 og venter en liten skatt til Januar 2014. Jeg er over gjennomsnittet glad i interiør, gjenbruk og redesign, og kommer til å blogge en del om dette. Velkommen skal du være!. + Mammaoghjem@gmail.com

Widgets

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Image and video hosting by TinyPic

hits